Láhev jsem si pořídil v Paříži v La Grande Epicerie de Paris pro zpříjemnění mého 3 měsíčního pobytu v tomto neobyčejně zajímavém městě.
Aroma: Co se týče vůně, tak je, jak už je u whisky značky Caol Ila zvykem, kouřová. Je vyvážená zvláštním způsobem těžká s náznakem vanilky a bílé čokolády, a to včetně sladkosti. Jemné tóny kokosu a hřebíčku. Obal od uzeného sýra.
Chuť: Chuť je kouřová s náznakem jódu, kombinace sladkosti s vanilkou, která se projeví jako první, je následována solí s karamelem a lehkou popelníkovostí. Uzený sýr. Občas se objeví velmi slabé zázněje kokosu.
Dozvuk: Sůl i karamel jsou chvíli i v dozvuku, který je velmi dlouhý. Rychle z něj však vymizí, jsou nahrazený pořádnou dávkou dlouhotrvající jodovitosti s nádechem hřebíčku.
Shrnutí: Konkrétně závěr je asi nejsilnějším článkem řetězce. Co můžu ještě pochválit, je skutečnost, že nikde se ani na okamžik neobjevila žádné hořkost nebo nepříjemná dřevitost.
Body: 88
La Grande Epicerie de Paris má sice výborný výběr whisky, ale výběr vína je zde ještě výrazně zajímavější.
Touto lahví zároveň s Lagavulin 16 Yo navíc započala epocha archivace vzorků whisky.