Whisky Sour

Je zima a tak není od věci si dopřát něco svěžího, něco co člověka posune blíže slunnému a teplému létu. Drink jménem Whisky Sour tohle zvládá perfektně.

U tohoto drinku není přesně definováno, v jaké sklenici se má podávat. Hodí se jak Tumbler, tak koktejlová sklenice a sklenice typu Champagne Coupe.

Ingredience

  • 4,5 cl whisky nebo bourbonu
  • 3 cl čerstvé citronové šťávy
  • 1,5 cl cukrového sirupu
  • lžíci vaječného bílku
  • sklenici ledu
  • plátek citrónu

Příprava

  • Všechny ingredience vyjma plátku citrónu dejte do shakeru.
  • Řádně promíchejte tak, aby se drink napěnil.
  • Pokud nepřidáváte bílek, nemusíte třepat tak dlouho a intenzivně.
  • Přes sítko ji přelijte obsah shakeru do sklenice a ozdobte plátkem citrónu.

Tento drink je na experimentování s použitou trochu nudnější než třeba Old Fashioned, ale i tak vám doporučuji si ho vyzkoušet z bourbonu, dále zkusit běžnou whisky a potom nějakou kouřovou. Za běžné whisky bych doporučil třeba Monkey Shoulder nebo výraznější jednosladovou Glanfarclas 10 Yo či 12 Yo, za kouřové můžeme začít třeba s Laphroaig 10 Yo a co se týče bourbonů tak Elijah Craig 12 Yo je dle mého správná volba.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *